Ria Gilis

Ik ben Ria Gilis en woon in Geel . Deze plaats ligt in de Kempen . Ik ben een erkende kennel met HK 10104533 nummer 
 En ook een BTW nr. BE.0839.329.716  Bij iedere verkoop krijg de koper een factuur mee waar alle gegevens op staan.

Mijn voorkeur gaat uit naar werken met Duitse Herdershonden. Ik heb deze hond niet alleen omdat wij het een mooi ras vinden, maar zeker ook vanwege de werkcapaciteiten waar deze honden om bekend staan. Ze zijn ook lief en aanhankelijk . Het benutten van deze werkcapaciteiten doen we door middel van het beoefenen van hondensport.

Deze sport doe ik binnen de V.V.D.H. wat staat voor Vereniging Van Duitse Herders. Deze rasvereniging is de tweede grootste in ons land. Het biedt liefhebbers van dit ras de mogelijkheid om samen met hun hond diverse disciplines uit te oefenen.
Zo bestaat de mogelijkheid om Kynologie te beoefenen, of te wel het trainen van de hond voor shows en clubmatches waarbij de hond op zijn bouw beoordeeld wordt. Mijn voorkeur gaat echter uit naar de Africhting. Binnen deze tak van sport kan men samen met de Duitse Herder diverse programma's doorlopen. Zo bestaat de mogelijkheid om de hond af te richten binnen het IPO of SchH-programma. Deze vorm bestaat uit SPEUREN, APPÈL en PAKWERK. Ook steeds belangrijker wordt de socialisatie test voor de honden. Het gaat dan om het sociale gedrag van de hond in het verkeer en de dagelijkse om gang van de hond, ook naar andere mensen en honden toe .

Indien men om wat voor reden dan ook niet de mogelijkheid heeft om alle drie de onderdelen te beoefenen kan men sinds een aantal jaren ook BOP- of deelcertificaten halen.
Voor ons blijft echter het TOTALE africhten DE UITDAGING binnen het oefenen met onze hond.

Ria is al meer dan 30 jaar lid van de V.V.D.H. Ze is ook nog een veel gevraagde spoorlegger op wedstrijden. Als africhter is zij nog nooit gezakt voor eender welk examen of wedstrijd en heeft in de achter ons liggende periode meerdere honden afgericht tot diverse niveaus. Niet alleen honden waar zij de eigenaar van was, maar tevens honden van anderen.